Çelësi i marketingut të suksesshëm me SMS qëndron në kuptimin e nuancave të tij. Është më shumë sesa thjesht dërgimi i një shpërthimi të përgjithshëm në një listë numrash. Kërkon segmentim dhe personalizim të kujdesshëm.Për shembull, dërgimi i një zbritjeje për palltot e dimrit tek një klient në një klimë tropikale është një përpjekje e kotë. Në vend të kësaj, një qasje e synuar jep rezultate më të mira.Kjo mund të përfshijë oferta të bazuara në vendndodhje. Mund të përfshijë edhe të dhëna të historikut të blerjeve. Për më tepër, koha është thelbësore. Dërgimi i mesazheve vonë natën ose herët në mëngjes mund të jetë ndërhyrës. Qëllimi është të jesh i dobishëm dhe relevant. Kjo shmang perceptimin si spam. Në fund të fundit, një përvojë pozitive e klientit është parësore.
Marketingu me SMS ofron një shkallë të lartë hapjeje.Ky është një avantazh i rëndësishëm krahasuar me kanalet e tjera. Për shembull, normat e hapjes së email-eve mund të jenë shumë më të ulëta. Shumë email-e humbasin në dosjet e spam-it.Të tjerët thjesht injorohen. Anasjelltas, shumica e njerëzve i kontrollojnë mesazhet e tyre shpesh. Kjo do të thotë që mesazhi i një marke ka shumë të ngjarë të shihet. Kjo dukshmëri e lartë përkthehet në një angazhim më të mirë. Mund të çojë në rritje të shkallës së klikimeve. Mund të rrisë gjithashtu normat e konvertimit. Si pasojë, bizneset shohin një kthim më të lartë të investimit.Kjo e bën marketingun me SMS një strategji me kosto efektive.
Natyra personale e një mesazhi me tekst është gjithashtu një faktor i rëndësishëm.Një mesazh teksti ndihet më intim sesa një email. Sugjeron një marrëdhënie të drejtpërdrejtë me markën.Bizneset mund ta shfrytëzojnë këtë ndjesi. Ato mund të krijojnë një ndjesi ekskluziviteti. Për shembull, ato mund të ofrojnë oferta speciale vetëm për abonentët e mesazheve me tekst.Kjo i bën klientët të ndihen të vlerësuar dhe të vlerësuar. Kjo ndjenjë trajtimi të veçantë forcon lidhjet me klientët. Për më tepër, inkurajon biznesin e përsëritur. Programet e besnikërisë mund të integrohen pa probleme.Klientët mund të marrin përditësime për pikët me anë të mesazheve. Ata gjithashtu mund të marrin njoftime për shpërblimet e tyre. Në fakt, kjo e mban markën në qendër të vëmendjes.
Një tjetër përfitim i madh është shkurtësia e mediumit. Mesazhet me tekst kanë një limit karakteresh.Kjo i detyron tregtarët të jenë koncizë. Ata duhet të shkojnë drejtpërdrejt në temë. Ky është një ndryshim i mirëpritur për konsumatorët e zënë. Ata nuk kanë kohë të lexojnë email-e të gjata.Një mesazh i shkurtër dhe i mprehtë ka më shumë gjasa të lexohet. Gjithashtu, ka më shumë gjasa të veprohet sipas tij. Për më tepër, është e lehtë të përfshihet një thirrje e qartë për veprim. Kjo mund të jetë një lidhje me një faqe interneti. Mund të jetë gjithashtu një kod unik kuponi. Kjo thjeshtësi e bën udhëtimin e klientit pa probleme.
Mundësia për të testuar fushata të ndryshme A/B është një tjetër veçori e fuqishme. Tregtarët mund të testojnë mesazhe të ndryshme. Ata mund të provojnë thirrje të ndryshme për veprim. Ata gjithashtu mund të eksperimentojnë me kohën. Kjo u lejon atyre të optimizojnë fushatat e tyre. Me kalimin e kohës, ata mund të përsosin qasjen e tyre. Ata mund të zbulojnë se çfarë i përshtatet më mirë audiencës së tyre. Kjo strategji e bazuar në të dhëna siguron rezultate më të mira. Minimizon hamendësimet dhe maksimizon ndikimin. Informacionet e fituara mund të informojnë gjithashtu përpjekjet e tjera të marketingut. Kjo përfshin fushatat me email dhe mediat sociale.
Marketingu me SMS është gjithashtu shumë i shkallëzueshëm. Një biznes mund të fillojë i vogël me një grup testimi. Ndërsa strategjia rezulton e suksesshme, ata mund të zgjerohen. Ata mund të arrijnë lehtësisht mijëra klientë. Kjo shkallëzueshmëri e bën atë të përshtatshme për bizneset e të gjitha madhësive. Startup-et e vogla mund ta përdorin Të dhënat e telemarketingut atë për të ndërtuar një numër ndjekësish lokalë. Ndërmarrjet e mëdha mund ta përdorin atë për fushata të gjera kombëtare. Shkurt, fleksibiliteti i mediumit është një avantazh kyç. Ai përshtatet me qëllime të ndryshme të marketingut. Ai përshtatet me nevoja të ndryshme të biznesit.
Peizazhi i pajtueshmërisë është thelbësor për t'u kuptuar. Bizneset duhet t'i përmbahen rregulloreve të rrepta. Akti për Mbrojtjen e Konsumatorit të Telefonisë (TCPA) është një shembull i tillë.Ai rregullon mënyrën se si bizneset mund të përdorin mesazhet me tekst. Klientët duhet të japin leje të qartë për të marrë mesazhe me tekst. Kjo quhet "zgjedhje". Duhet të ketë gjithashtu një mënyrë të qartë për të "çregjistruar".Mosrespektimi i rregullave mund të çojë në gjoba të rënda. Prandaj, ndërtimi i një liste për të pranuar rregulla është i panegociueshëm. Kjo mbron si biznesin ashtu edhe konsumatorin.Ndërton besim dhe tregon respekt.
Duke parë përpara, mesazhet me tekst do të vazhdojnë të evoluojnë. Nuk janë më vetëm për tekst të thjeshtë. Shërbimet e Komunikimit të Pasur (RCS) janë kufiri i radhës. RCS mundëson përvoja më të pasura të mesazheve. Kjo përfshin imazhe me rezolucion të lartë.Gjithashtu lejon video dhe karusel. Bizneset mund të krijojnë mesazhe interaktive. Kjo e bën përvojën më tërheqëse. Zvogëlon vijën ndarëse midis një teksti dhe një aplikacioni. Si pasojë, kjo teknologji është shumë premtuese. Do të ofrojë edhe më shumë mundësi krijuese.
Për të përmbledhur, mesazhet me tekst janë një mjet i fuqishëm marketingu. Janë të menjëhershme, personale dhe shumë efektive. Kur përdoren siç duhet, mund të rrisin shitjet dhe besnikërinë. Ofron një kanal të drejtpërdrejtë dhe të besueshëm.Anashkalon zhurmën e platformave të tjera. Prandaj, bizneset nuk duhet ta nënvlerësojnë fuqinë e saj. Në vend të kësaj, ato duhet ta përqafojnë atë si një pjesë thelbësore të strategjisë së tyre. Me planifikim dhe pajtueshmëri të kujdesshme, ajo jep rezultate të shkëlqyera. Krijon lidhje kuptimplote.
Strategji për një fushatë efektive të marketingut me SMS
Ndërtimi i Listës suaj të Abonentëve të Regjistruar
Themeli i një fushate të suksesshme marketingu me SMS është një listë e fortë dhe në përputhje me rregullat e abonentëve.Nuk mund të blini thjesht një listë numrash telefoni. Kjo qasje jo vetëm që është e paligjshme në shumë vende, por edhe shumë joefektive. Konsumatorët duhet të bien dakord shprehimisht për të marrë mesazhe nga marka juaj. Ky proces "regjistrimi" është një kërkesë ligjore dhe etike.Mënyra më e zakonshme për të ndërtuar listën tuaj është duke ofruar një nxitje. Për shembull, një klient mund të dërgojë "DEAL" në një kod të shkurtër për të marrë një zbritje prej 10% në blerjen e tij të radhës. Kjo krijon një shkëmbim vlere. Klienti merr një përfitim dhe ju merrni lejen e tij për ta kontaktuar. Është një skenar fitimprurës për të dyja palët. Metoda të tjera përfshijnë një kuti kontrolli në arkë. Mund të përdorni gjithashtu një formular në faqen tuaj të internetit. Sigurohuni që të jeni transparentë në lidhje me atë për të cilën regjistrohen klientët. Ata duhet të dinë se po zgjedhin të marrin mesazhe me tekst. Ata duhet të dinë gjithashtu se sa shpesh do t'i marrin ato. Thuaj qartë se mund të aplikohen tarifa për mesazhe dhe të dhëna. Gjithmonë ofro një mënyrë të lehtë që ata të zgjedhin të mos marrin në çdo kohë. Një komandë e thjeshtë "STOP" është standardi i industrisë.
Personalizimi i mesazheve tuaja për ndikim maksimal
Mesazhet gjenerike dhe të përshtatshme për të gjithë janë një mënyrë e sigurt për të humbur abonentë. Klientët presin një përvojë të personalizuar në tregun e sotëm. Ata duan të ndihen sikur ju i njihni. Si pasojë, shfrytëzimi i të dhënave është thelbësor. Ju mund ta segmentoni audiencën tuaj bazuar në faktorë të ndryshëm.Vendndodhja është një pikënisje e shkëlqyer. Dërgojini oferta për një dyqan lokal klientëve në atë zonë. Historiku i blerjeve është një tjetër mjet i fuqishëm. Nëse një klient bleu së fundmi një palë këpucë vrapimi, mund t'i dërgoni një mesazh në lidhje me veshje të reja atletike. Ditëlindjet janë një tjetër mundësi e shkëlqyer. Një urim i thjeshtë për ditëlindje me një kod zbritjeje special është një prekje e këndshme. E bën klientin të ndihet i veçantë. Gjithashtu e inkurajon atë të bëjë një blerje. Për më tepër, përdorni emrin e klientit në mesazh. "Përshëndetje [Emri i Klientit], ja një ofertë speciale vetëm për ju!" është shumë më mirë sesa "Përshëndetje, ja një ofertë speciale". Kjo prekje personale mund të rrisë ndjeshëm angazhimin.Ndërton një marrëdhënie më të fortë me markën tuaj.
Hartimi i Thirrjes së Përsosur për Veprim

Çdo mesazh teksti duhet të ketë një qëllim të qartë. Çfarë doni që të bëjë marrësi? Thirrja për veprim (CTA) ua tregon pikërisht këtë.Duhet të jetë konciz dhe bindës. Caktimet e gjata dhe konfuze nuk do të funksionojnë. Një mesazh i shkurtër tekstual nuk lë vend për paqartësi. Për shembull, "Bli tani", "Merr zbritjen tënde" ose "Kërko ofertën tënde" janë të gjitha në fuqi. Mund të përfshini edhe një lidhje për faqen tuaj të internetit.Sigurohuni që lidhja të jetë e shkurtuar dhe e gjurmueshme. Kjo ju lejon të monitoroni klikimet dhe konvertimet. Thirrja për veprim (CTA) duhet të jetë pjesa më e spikatur e mesazhit. Duhet të tërheqë vëmendjen e lexuesit. Bëjeni të lehtë për ta që të ndërmarrin hapin tjetër.
Përcaktimi i Kohës së Mesazheve Tuaja për Angazhim Optimal
Ora e ditës kur dërgoni një mesazh është jashtëzakonisht e rëndësishme. Dërgimi i mesazheve në orën 3 të mëngjesit nuk është një ide e mirë. Mund të jetë ndërhyrëse dhe bezdisëse. Kjo do të çojë në çregjistrim. Në vend të kësaj, dërgoni mesazhe gjatë orarit të punës. Kjo është kur shumica e njerëzve janë zgjuar dhe aktivë. Gjithashtu mund të provoni orare të ndryshme për të parë se çfarë funksionon më mirë. Për shembull, një ofertë dreke mund të jetë e shkëlqyer për një restorant. Një mesazh në mëngjes mund të jetë i mirë për një kafene. Merrni parasysh zakonet e audiencës suaj. Kur ka më shumë gjasa të jenë të hapur? Kur ka më shumë gjasa të bëjnë një blerje? Përdoreni këtë informacion për të udhëhequr kohën tuaj. Kjo qasje e menduar tregon respekt për kohën e klientëve tuaj.
Rëndësia e Testimit A/B
Testimi A/B është një metodë e fuqishme për optimizimin e fushatave tuaja. Ai përfshin krijimin e dy versioneve paksa të ndryshme të një mesazhi. Ju ia dërgoni secilin version një segmenti të vogël dhe të rastësishëm të audiencës suaj. Pastaj analizoni rezultatet. Për shembull, mund të testoni dy thirrje për veprim të ndryshme. Një mesazh thotë "Bli tani" dhe tjetri thotë "Klikoni këtu për oferta". Mund të shihni se cili version merr më shumë klikime. Gjithashtu mund të testoni zbritje të ndryshme. Një mesazh mund të ofrojë 10% zbritje.Tjetri mund të ofrojë një dhuratë falas me blerjen. Versioni fitues i dërgohet më pas pjesës tjetër të listës suaj. Kjo qasje shkencore siguron që ju të përmirësoheni vazhdimisht. Ju ndihmon të kuptoni se çfarë i motivon vërtet klientët tuaj.